Till våra standarddestinationer hör GUNNARSÖRARNA, DÖDÖREN, VÄNOXA och GÄDDTARMEN, samt den närliggande fyrön GUSTAVSVÄRN. Utöver dessa kryssningar, ordnar vi skräddarsydda resor för fiske, sälsafari och fågelskådning utanför Hangös kust. Vår båt Linda är sjösäker, men vid dåligt väder åker vi inte ut till havs. I Hangös vatten kan man se allt möjligt, och att vara ute på öppna havet är en upplevelse utan dess like. Välkomna.

GUNNARSÖRARNA

Resan till Gunnarsörarna, som är beläget nordväst om Hangö, räcker ungefär 30 minuter. Den numera obebodda ön är cirka en kvadratkilometer stor. Naturen på ön är väldigt mångsidig med såväl lundar som tallskogar, och över 60 fågelarter häckar här. På ön finns utedass, vindskydd samt plats för öppen eld. Priset för denna dagsutflykt är 400 euro. Resetiden är i sin helhet ungefär en timme och vistelsen på ön varar i 5 timmar.

DÖDÖREN

Dödören är en klippig holme väster om Hangö. Resan från Hangöby hamn tar 40 minuter. På ön kan man grilla, njuta av de karga vyerna och fiska med svirvel från stränderna. Vid hård vind kan det vara omöjligt att ta iland på Dödören, i sådana fall kan destinationen bytas ut till t.ex. Gunnarsörarna. Resans pris är 400 euro. Den sammanlagda körtiden är ungefär 1,5 timme och vi stannar på Dödören i 3 timmar.

VÄNOXA

Vänoxa, som hör till Kimito kommun, är en stor ö norr om Hangö. På ön finns Wenoxa Golf, en par 36 golfbana med 10 hål, samt ett café med B-rättigheter. Ifall man vill ha catering, bör detta beställas separat. Caféet har även en pizzaugn, som värms med ved. Priset på denna heldagsresa är 820 euro. Körtiden tur-retur är ca 4 timmar, med avfärd från Hangöby kl. 0900 och ankomst kl. 1900.

GÄDDTARMEN OCH GUSTAVSVÄRN

Gäddtarmen, ett sund som bildats på Tullholmen då vattnet stigit, ligger söder om Hangö udd, nära lotsstationen. Över åren har många sjöfarare ristat in minnen, sina släktvapen etc. i klipporna, och de äldsta inristningarna är från 1400-talet.

På fyrön Gustavsvärn reste man en havsfästning på 1700-talet. För öns skötsel ansvarar Forststyrelsen, och fyrvaktarens hus är uthyrt till Finlands Fyrsällskap. Sommartid säljs Gustavsvärn-relaterade souvenirer här, och det är möjligt att boka guidning samt kaffeservering på förhand. Körtiden, med start från Östra hamnen, är ungefär 1,5 timme och hela resan tar runt 5 timmar. Priset för denna utflykt är 320 euro.

ANDRA TJÄNSTER
Pris per körtimme 175 e/h
Väntetimmar 28€/h från och med den tredje timmen
En speciell meny från Bravas catering-service (se cateringmenyn här)
En kolgrill samt grillkol 10€/gång
Linda besättningsskjorta 20€, svart
Linda halsduk 15€, svart

Här ser du bokningsläget:

Fungerar bäst med webbläsaren Google Chrome.